onsdag 29 oktober 2008

dokumentärer och spelfilmer






Jag har sett feministisk film på Tellus hela helgen. Blivit inspirerad och räknade ut att om jag köper en billig mobil så har jag råd med en videokamera för övriga presentpengar!

Filmerna utspelade sig i olika länder, det var mest dokumentärer, alla om kvinnor i sina liv, med sina egna problem som ofta ändå speglade samhällets brister. En dokumentär handlade om ett par latinamerikanska unga mödrar som inte fått göra abort eftersom det är olagligt och deras liv med barnen och pappor ovilliga att ta sitt ansvar.

Det fanns en spelfilm som fastnade också då den var kort och talande. Man fick se en kvinna bland män i ett sammanträdesrum, alla pratade ivrigt med varandra, hällde upp kaffe, bläddrade i papper. Kvinnan lyssnades inte på, hon frågade efter en penna, men någon annan tog den utan att höra henne, kannan kaffe gick förbi henne, hon fick först tag i den då den tömts på sitt innerhåll. Frustrationen ökar och snart rundar hon obemärkt bordet, för att klippa av något från varje man.
Slipsen. Hon vandrar ut på gatan, iväg, med slipsarna hängandes från handen, på torget går flera kvinnor och flera män, kvinnorna håller i avklippta slipsar, männen har avklippta slipsar utan att märka det.







Inga kommentarer: